Județul Mureș a fost inclus în Topul celor mai ospitaliere destinații din lume pentru anul 2023 de către Booking.com. Mureșul este singura regiune din România inclusă în clasamentul platformei și a fost plasat pe locul 5.

Clasamentul a fost realizat în urma recenziilor primite doar pentru unitățile de cazare, Mureșul (România) reușind să surclaseze, în cadrul Traveller Review Award 2023, regiuni din Noua Zeelandă (Marlborough) Costa Rica (Limon) și Statele Unite (Dakota de Nord).Pe primul loc a fost inclusă provincia La Rioja din Spania.

Potrivit Booking, pentru a fi incluse în clasament, destinațiile trebuiau să aibă un număr de votanți/beneficiari peste medie (adică cel puțin 500 atât în cazul orașelor, cât și pentru regiuni), acestea fiind alese în funcție de criteriul răspândirii geografice.

Datele Booking arată că un record de 1,36 milioane de furnizori de turism sunt recunoscuți pentru ospitalitatea lor cu mențiunea Traveler Review Award 2023. Totodată, pentru al șaselea an consecutiv, apartamentele (629.421) reprezintă cel mai premiat tip de cazare la nivel global, obținând de trei ori mai multe voturi decât casele de vacanță (177.795) sau hotelurile (172.036).

Notă: Cazare în județul Mureș

Într-adevăr, județul Mureș poate oferi experiențe de neuitat și poate fi inclus fără ezitare pe lista voastră de călătorii. Noi vă putem recomanda cel puțin trei opțiuni de cazare în județul Mureș și două destinații:

Cazare: Conacul-surpriză din mijlocul României – un loc transformat în fermă de comuniști, readus la viață de o familie de sași din județul Mureș

cazare in mures - le baron boutique hotel

Cazare: Castelul Haller. Află istoria unei reconstituiri de excepție, pusă în operă de două femei din Mureș

Castelul Haller - judetul mures

Cazare: Atelier de tâmplărie, transformat în dormitor, iar șura – în restaurant

Cazare Atelier Cloasterf in mures

Destinație: Vino să vezi rezervația de bujori de stepă din România: cel mai înalt platou din țară unde înfloresc

judetul mures destinatie bujori de munte

Destinație: Biserica fortificată din Saschiz, județul Mureș

biserica saschiz judetul mures

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *