Franța, Spania sau Italia sunt aproape întotdeauna în topul alegerii turiștilor. Acestea au devenit de-a lungul anilor cele mai populare destinații din lume. Continentul european are însă multe alte destinații de oferit vizitatorilor săi. De la orașe fermecătoare, până la păduri străvechi și lanțuri montane neexplorate, iată 5 locații subevaluate pe care ar trebui să le luați în considerare pentru următoarea călătorie în Europa.

Pentru o coastă spectaculoasă: Muntenegru

petrovac-muntenegru

Situată pe malul Mării Adriatice, Muntenegru este o țară caldă și primitoare. Aici, stâncile strălucitoare și munții împăduriți creează o impresionantă priveliște peste plajele minunate și apele azurii. Casele cu acoperiș portocaliu care îmbrățișează litoralul completează această scenă perfectă. Când plajele devin aglomerate, vă puteți desprinde lejer de mulțime, în favoarea străduțelor pietruite sau pe cărări enigmatice de munte.

Pentru o izolare reală: Insulele Feroe

faroe_islands

Pentru a vă depărta cu adevărat de turismul de masă, aveți nevoie de un teritoriu neexplorat. În acest caz, nordul Oceanului Atlantic, în Insulele Feroe, ar fi o decizie minunată. Alcătuite din 18 insule diferite, este imposibil să nu te îndrăgostești de peisajul dramatic de aici, de stâncile ce rezistă stoic valurilor nebune și de pământ neexplorat cât vezi cu ochii. Asigurați-vă că aveți haine pentru orice vreme, care poate fi atât de imprevizibilă.

Pentru explorare activă: Slovenia

Bled Lake slovenia

Amplasată între Italia, Austria, Ungaria și Croația, Slovenia este un vis nedescoperit pentru turiștii dornici de a se afla în aer liber. De la schi pe vârfurile acoperite de zăpadă din Alpii iulieni și drumeții prin păduri neatinse, până la explorarea peșterilor magice subterane ale peșterii Postojna; oportunitățile de aventură sunt nelimitate. În plus, lacurile strălucitoare, cascadele maiestuoase și râurile turcoaz oferă priveliști de neuitat. Lacurile Bled și Bohinji sunt de neratat.

Pentru sălbăticie curată: Finlanda

Cu mult mai puțini turiști decât vecinele sale Norvegia și Suedia, Finlanda oferă șansa perfectă de a vă pierde în pădurile falnice și lacurile cristaline din parcurile sale naționale. Cum ar fi să observați animale sălbatice – urșii bruni și elanii; apoi să urmăriți Aurora Boreală (Lumina Nordică) luminând cerul? Fantastică experiență!

Pentru o evadare în liniște: Estonia

FOTO: Alejandro

Cu o populație de doar 1,3 milioane de locuitori, Estonia este una dintre cele mai puțin populate țări din Europa. Nici nu intră în top destinații când vine vorba de turismul de masă. Capitala acestei micuțe țări, Tallinn, oferă însă un amestec reușit din străzi medievale atrăgătoare, cartiere moderne și promenade pe litoral. Restul țării reprezintă aproximativ 50% pădure; ceea ce te ajută să scapi foarte ușor de agitație și să te retragi în singurătate.

Clasamentul a fost realizat de Euronews și conține în total nouă recomandări de călătorie în Europa neexplorată, inclusiv România.

Notă: În contextul pandemic, menționăm că fiecare țară are propriile cerințe de intrare pe teritoriul său pentru turiști. Vă lăsăm aici un link unde puteți găsi informațiile utile, actualizate cu regularitate de MAE.

Comments are closed.