TopHotel Awards este o gală în care cele mai mari companii din turismul românesc concurează pentru titlul de cea mai bună afacere. În acest an, ediția a fost organizată „pentru a onora curajul de a începe și continua investițiile în industria ospitalității, dar și pentru a premia echipele și persoanele care au inspirat și perseverat, având curajul să încerce ceva nou și să se implice într-un mod diferit și pozitiv în perioada ianuarie 2020-mai 2021”.

La majoritatea categorilor au fost acordate câte trei premii. Astfel, în categoria hotelurilor noi, inaugurate în perioada ianuarie 2020 – mai 2021, au fost apreciate Novum by the Sea (Locul 1), ibis Styles Bucharest City Center (Locul 2) și Mercure Timisoara (Locul 3). Iar pentru cel mai bun „Upgrade” pentru un hotel – categorie deschisă hotelurilor deja existente pe piață înainte de 2020 și care în timpul pandemiei au făcut investiții majore în renovare – au fost alese Athenee Palace Hilton (Locul 1), Radisson Blu Hotel, Bucharest (Locul 2) și Balvanyos Resort (Locul 3).

Categoria „Cea mai bună investiție în industria turismului (cu excepția hotelurilor)” a fost dedicată celor care au văzut potențialul diverselor zone turistice din România și au investit în ultimele 18 luni în pensiuni, crame sau alte locații care au contribuit la păstrarea specificului local și oferirea de experiențe unice turiștilor:

Locul 3: Das Fort Boutique
Locul 2: Timisoara Convention Center
Locul 1: Ohma by winsedswiss

În cadrul galei au mai fost oferite premii pentru aprecierea unor inițiative în turism. Spre exemplu, premiul pentru cea mai bună inițiativă pentru susținerea turismului local a fost oferit Hotelului Transilvania din Alba Iulia pentru organizarea concursului de fotografie „Transilvania e frumoasă”.

Cea mai bună inițiativă pentru susținerea turismului global a fost desemnată agenția Karpaten Turism pentru lansarea în premieră a zborurilor charter către Maldive și alte destinații exotice.

Premiul pentru cea mai bună inițiativă digitală care a inspirat turismul românesc a fost oferit Asociației de Ecoturism din România pentru Campania Redescoperă România.

O altă categorie a vizat aprecierea celei mai bune inițiative business sau colaborări lansate în pandemie. Premiul a fost împărțit de Domeniul Zabola, Castle Hotel Daniel și Casele de Oaspeți ale Contelui Kalnoky/Castelul Kalnoky. Iar pentru că a reușit să reunească organizațiile și asociațiile din domeniu cu scopul de a sprijini și dezvolta sectorul turistic din România, Alianța pentru Turism a primit premiul pentru cea mai bună inițiativă de asociere a industriei.

Întreaga listă cu premii oferite poate fi consultată pe site-ul organizatorilor.

Comments are closed.