from PxHere

Vremea rece și posomorâtă din lunile de iarnă ar putea fi acum, mai mult ca niciodată, mai greu de suportat. Căci intrăm în al treilea an de pandemie, iar asta n-a fost probabil în mintea nimănui, nici măcar în cele mai rele scenarii. După atâta timp petrecut mai mult în casă decât la aer liber, probabil că te gândești cum ar fi să fie cald acum, să-ți iei costumul de baie și ochelarii de snorkeling și să dai fuga la plajă. Vestea bună este că poți evada în căutarea soarelui și nici măcar nu trebuie să zbori pe alt continent. Există opțiuni destul de bune chiar alături de noi, pe continentul european. Desigur, nu peste tot poți înota, dar o baie zdravănă de soare este garantată. Iată o selecție cu 5 țări, împreună cu capitalele lor, numai bune de vizitat în decembrie, elaborată de Euronews:

5. Tirana, Albania

tirana albania
Dajti Ekspres “Cable Car”, Tirana, Albania. FOTO: Andrew Milligan sumo

Decembrie este luna sărbătorilor. Albanezii sărbătoresc atât Crăciunul, cât și Revelionul. Cel mai bun loc pentru a petrece timp în Albania în timpul sărbătorilor este Tirana; mai exact, Piața Skanderbeg, care este frumos împodobită cu lumini și decorațiuni. Un brad mare de Crăciun, un carusel și o piață de iarnă invită vizitatorii să se bucure de cea mai magică lună a anului.

În decembrie în Tirana nu este chiar atât de frig. Cu puțin noroc, aveți șansa să prindeți soare și temperaturi de 15C. Nu e chiar vreme de plajă, dar o baie de soare ar putea fi exact ce vă trebuie. Totuși, nu uitați că decembrie este și luna precipitațiilor. Luați-vă haine calde, căci cu siguranță veți avea nevoie de ele după ce apune soarele.

Condiții de călătorie în Albania.

4. Roma, Italia

roma fontana di trevi
Fontana di Trevi – poate cea mai cunoscută și probabil cea mai frumoasă fântână arteziană din Roma.
FOTO: Vyacheslav Argenberg

Roma poate fi o idee minunată pentru luna decembrie. Și puteți face două lucruri odată – vizitați orașul și ați putea face chiar și o baie, dacă prindeți vreme bună. Există o mulțime de plaje locale minunate din care să alegeți cu temperaturi medii a apei de 21C. Temperaturile medii maxime exterioare în noiembrie și decembrie sunt de 15 grade Celsius. Temperatura medie maximă a apei este de 21 grade Celsius.

Condiții de călătorie în Italia.

3. Atena, Grecia

glyfada atena
Regiunea Glyfada, la sud de Atena. FOTO: Aria Galaxia

În 2020, în Atena aproape 270 de zile au fost însorite, ceea ce o face una dintre cele mai calde capitale europene. Dacă vă gândiți la obiectivele istorice ale Atenei, ar fi bine să luați în calcul și plajele de lângă oraș. Temperaturile medii maxime exterioare în noiembrie și decembrie ating 17 grade Celsius, în timp ce temperatura medie maximă a apei este de 20 de grade Celsius.

Condiții de călătorie în Grecia.

2. Lisabona (și Cascais), Portugalia

Capitala Portugaliei, Lisabona, împreună cu regiunea Cascais se bucură de soare pe tot parcursul anului, cu temperaturi medii de 17 grade Celsius până la sfârșitul anului. Astfel, Portugalia este destinația perfectă pentru oamenii care doresc să scape de vremea mohorâtă, să se bucure de priveliștea oceanului, dar și de arhitectura superbă portugheză. Cât pe ce să uităm: și de mâncarea absolut delicioasă.

Condiții de călătorie în Portugalia.

1. Valletta, Malta

Dacă soarele este prioritatea voastră numărul 1, atunci Valletta, micuța capitală a Maltei, este cea mai bună decizie. Malta are peste 230 de zile însorite în fiecare an și temperaturi medii maxime în aer de 19 grade Celsius în lunile noiembrie și decembrie. Temperatura medie a apei de mare ajunge la 22 de grade Celsius.

Condiții de călătorie în Malta.

Ce țară credeți că lipsește din selecția Euronews? Scrieți-ne în comentarii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *